SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Östra Torp GF
Truppgymnastik

Truppgymnastik
Våra tävlingstrupper tränar 2-3 gånger i veckan. Vi tränar smart och har tålamod, vi tar hänsyn till barnens individuella utveckling och vi uppmuntrar deras inre drivkraft. 
 
I Trupp tränar vi styrka/smidighet, rörelse/balans samt utvecklar gymnasterna vidare på de olika redskapen matta/tumbling och trampett. I grupperna tränas kullerbytta, handstående, hjulning (som är grundövningar på matta), handvolt, frivolt, rondat, flickis, salto i kombinationer på tumbling, överslag och volter med och utan skruv på trampett samt fristående. Läs mer under fliken "Tävling". 
 

Klicka på våra trupper i takmenyn för mer information om träningstider och ledare. 

 

Alla våra trupper leds av utbildade tränare och alla gymnaster är försäkrade under träning. Vi bedriver vår verksamhet i Idrottshallen och Trupphallen i Smygehamn.

 

Tävlingslicens ingår i avgiften. Föreningen lånar ut tävlingsdräkter samt står för anmälningsavgifter till tävlingar. Övriga utgifter i samband med tävling betalas av gymnast.

 

Kontakt

Vid frågor som rör träningen kontaktar du i första hand gruppens tränare. 

Frågor om våra verksamheter, anmälan osv: 

ostratorpgf@gmail.com

 

Föräldrar

Föräldrar får vänta utanför träningshallen eller i omklädningsrum under pågående träning. Möjlighet ges att besöka träningen under terminen, prata i så fall med tränare innan. 

 

Som förälder i Östra Torp GF ska jag:  

  • vara en förebild för mina och andras barn när det gäller uppförande och språkbruk. 
  • stötta mitt och andras barn genom engagemang och uppmuntran.  
  • efter egen förmåga stödja och hjälpa till i föreningen.
Medlemsavgift
Medlemsavgiften är 250 kr per kalenderår.
 
Träningsavgift per termin VT24
Trupp Grön och Rosa 750 kr och Trupp Svart 800 kr.
Trupp Röd och Vit 600 kr.
 
Administrationsavgift

Vi har övergått till SportAdmin Kansliservice – allt för att vi som förening ska kunna förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr, beroende på summan på fakturan.

 

Försäkringar

Östra Torp GF ansvarar för att alla gymnaster har den försäkran som behövs för träning/tävling och att tränare har den licens som behövs för att passa på de olika övningarna. Ledare i Östra Torp GF har rätt att neka gymnast träning om inbetalning ej gjorts i tid. Vi ansvarar inte för gymnaster i hallen som ej är försäkrade enligt nedan.

 

Det finns följande olycksfallsförsäkringar/licenser för gymnaster/ledare:

 

Klicka HÄR för blankett Skadeanmälan

 

Inför varje termin skickar vi en avisering med länk till betalning, där medlemmar som redan är aktiva har företräde och kan bekräfta eller avboka sin plats. I träningsavgiften ingår försäkring.

Hälsmärta hos barn
2019-01-19 19:42
Den vanligaste orsaken till hälsmärta hos barn är en överbelastning i hälbenets tillväxtzon. För att hälbenet ska kunna växa är denna zon mindre stabil under uppväxten. Detta är extra vanligt hos idrottande barn och kan leda till smärta baktill, vid sidorna eller under hälen både under och efter belastning. Detta är helt ofarligt och försvinner av sig själv efter en tid. För att avlasta och möjliggöra idrott kan man testa med hälskydd eller hoppskor. Om smärtan inte går över kontakta fysioterapeut för bedömning.

Hälskydd för optimal stötdämpning av en smärtande häl och som fungerar bra vid träning barfota ex gymnastik: Läs mer HÄR
Bra sko som är anpassad för truppgymnastik: Läs mer HÄR

Nyheter från föreningen
Hem, 12/02 22:49 
Hem, 08/02 16:41 
Hem, 24/01 02:10 
Hem, 24/09 08:00 
Hem, 17/09 19:00 
 
Våra sponsorer
VÅRA FÖRENINGSKLÄDER KÖPER VI HOS:
SWISH Nr: 123 092 08 43
Gräsroten