SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Östra Torp GF
Truppgymnastik
Truppgymnastik
Våra tävlingstrupper tränar 1-3 gånger i veckan. Vi tränar smart och har tålamod, vi tar hänsyn till barnens individuella utveckling och vi uppmuntrar deras inre drivkraft. 

I Trupp tränar vi styrka/smidighet, rörelse/balans samt utvecklar gymnasterna vidare på de olika redskapen matta/tumbling och trampett. I grupperna tränas kullerbytta, handstående, hjulning (som är grundövningar på matta), handvolt, frivolt, rondat, flickis, salto i kombinationer på tumbling, överslag och volter med och utan skruv på trampett samt fristående. Läs mer under fliken "Tävling". 

Med anledning av de nya skärpta restriktionerna har kommunledningen den 21/12 beslutat att stänga alla idrottshallar i Trelleborgs kommun, för både allmänhet och föreningar, med omedelbar verkan. Idrottshallarna hålls stängda till och med den 24 januari.


För oss innebär detta att vi senarelägger terminsstarten till vecka 5. Detta gäller alla våra grupper. Skulle något ändras i restriktionerna återkommer vi.


Tillsammans hjälps vi åt att hålla smittan nere💚🤸🏻‍♂️

Styrelsen ÖTGF 


Vi följer rådande direktiv och rekommendationer, ändringar kan därför behöva göras under terminen.

Klicka på våra trupper i takmenyn för mer information om träningstider och ledare. 


Alla våra trupper leds av utbildade tränare och alla gymnaster är försäkrade under träning. Vi bedriver vår verksamhet i idrottshallen i Smygehamn.


Tävlingslicens ingår i avgiften. Föreningen lånar ut tävlingsdräkter samt står för anmälningsavgifter till tävlingar. Övriga utgifter i samband med tävling betalas av gymnast.


Kontakt

Vid frågor som rör träningen kontaktar ni i första hand gruppens ledare. 

Frågor om våra verksamheter, anmälan osv: 

ostratorpgf@gmail.com


Föräldrar

Föräldrar är välkommen ner i hallen den första gången på terminen för att titta när ert barn gympar. Vi ser sedan helst att vi är ensamma med barnen. Möjlighet ges att besöka träningen under terminen, prata i så fall med tränare innan. OBS NYA DIREKTIV PGA RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER-INGA FÖRÄLDRAR FÅR VISTAS INNE I HALLEN ELLER I OMKLÄDNINGSRUM. 


Som förälder i Östra Torp GF ska jag:  

  • vara en förebild för mina och andras barn när det gäller uppförande och språkbruk. 
  • stötta mitt och andras barn genom engagemang och uppmuntran.  
  • efter egen förmåga stödja och hjälpa till i föreningen.

Försäkringar

Östra Torp GF ansvarar för att alla gymnaster har den försäkran som behövs för träning/tävling och att tränare har den licens som behövs för att passa på de olika övningarna. Ledare i Östra Torp GF har rätt att neka gymnast träning om inbetalning ej gjorts i tid. Vi ansvarar inte för gymnaster i hallen som ej är försäkrade enligt nedan.


Det finns följande olycksfallsförsäkringar/licenser för gymnaster/ledare:Klicka HÄR för blankett Skadeanmälan


Inför varje termin öppnas anmälningslänk där medlemmar som redan är aktiva har företräde. Betalning sker direkt med kort. I tränings- medlemsavgiften ingår försäkring. Vid problem att betala med kort kontaktar ni oss så skickar vi faktura.

Hälsmärta hos barn
2019-01-19 19:42
Den vanligaste orsaken till hälsmärta hos barn är en överbelastning i hälbenets tillväxtzon. För att hälbenet ska kunna växa är denna zon mindre stabil under uppväxten. Detta är extra vanligt hos idrottande barn och kan leda till smärta baktill, vid sidorna eller under hälen både under och efter belastning. Detta är helt ofarligt och försvinner av sig själv efter en tid. För att avlasta och möjliggöra idrott kan man testa med hälskydd eller hoppskor. Om smärtan inte går över kontakta fysioterapeut för bedömning.

Hälskydd för optimal stötdämpning av en smärtande häl och som fungerar bra vid träning barfota ex gymnastik: Läs mer HÄR
Bra sko som är anpassad för truppgymnastik: Läs mer HÄR

 
VÅRA FÖRENINGSKLÄDER KÖPER VI HOS: