SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Östra Torp GF

Smittskyddsåtgärder Smygehallen

 

Maximalt antal besökare (1 person/10 kvm) som får vistas i verksamhetens respektive lokaler inomhus samtidigt anslås av kommunen. 

 

Våra grupper är fasta och består varje vecka av samma barn (födda 2005 och yngre) och ledare. Vi blandar inga grupperna och träningen planeras så att trängsel undviks. INGA föräldrar eller andra anhöriga är tillåtna i träningsanläggningen eller i omklädningsrum. Se schema över maxantal per grupp samt ålder. 

Det finns tydliga riktlinjer för träning inomhus uppsatta i hallen samt på hemsidan. Vid uppstart av termin får alla föräldrar och ledare dessa skickade till sig via e-post. Vid behov så kommer dessa även att skickas ut under terminen.

 

Säkerställande av maxantal

För varje grupp utses en ansvarig, som säkerställer att maxantal i varje avgränsat utrymme inte överskrids (gäller både träningslokal och omklädningsrum). Om ansvarig ledare ej är på träning utser hen en ersättare. 

Det finns en loggbok, med uppgifter om antal gymnaster och ledare som befinner sig i hallen, som ansvarig ledare daterar och signerar vid varje träningstillfälle. Rapportering sker även i sportadmin, vårt digitala system för närvarorapportering, i samband med upprop/samling.

 

Uppföljning:

Styrelsen kontrollerar och signerar i loggboken en gång per vecka samt gör stickkontroller i sportadmin. 

Vid ev avvikelse får gruppen en varning och vid upprepad avvikelse så stängs träning ner. 

 

Riktlinjer in- och utpassering 

Varje grupp är tilldelad minst två omklädningsrum, se schema över grupper. 

Gymnaster och föräldrar/annan anhörig väntar utanför och uppmanas att hålla avstånd. För yngre gymnaster är avsikten att en av ledarna möter upp i dörren och ta emot gymnasterna. 

 

Ansvarig för gruppen öppnar upp och släpper in 2 gymnaster i taget, en i kapprum och en i omklädningsrum. När gymnast hängt av sig ytterkläder släpps de in i hallen. Samma omklädningsrum används för utpassering och med max 2 gymnaster i taget.  Alla gymnaster och ledare byter om hemma för att undvika att man uppehåller sig för länge i omklädningsrum. 

 

Riktlinjer för träning inomhus i Smygehallen.

 

  • Gymnaster och ledare med minsta förkylningssymptom kommer ej till träning. Detta gäller även om någon i din närhet är sjuk.

  • Gymnaster och ledare byter om hemma före och efter träning.

  • Håll avstånd under träning och undvik trängsel.

  • Drick vatten ur egen vattenflaska och dela inte vattenflaska med någon annan. Drick inte vatten direkt från kranen.

  • Endast en person i taget på toaletten och max en person i taget i omklädningsrum.

  • Noggrann handhygien före, under samt efter träning med tvål och vatten.

  • Handsprit finns tillgängligt i hallen. Vi hjälper våra små gymnaster.

  • Ledare som observerar tecken på sjukdom hos gymnast under träning, kommer att kontakta målsman som uppmanas hämta sitt barn omgående.

  • Vi släpper inte in annan grupp innan hallen är tömd, för att undvika onödiga möten mellan grupperna. Det kommer att vara 30 min mellan grupperna vilket innebär att vi fått ändra lite i träningstider.

  • Lämning och hämtning av gymnaster sker utanför hallen. Alla uppmanas att följa ledarnas instruktioner avseende in- och utsläpp, för att undvika att för många gymnaster uppehåller sig samtidigt i omklädningsrummen. Varje grupp har fått tilldelat sig omklädningsrum och endast en gymnast får vistas där samtidigt.

  • Föräldrar, syskon och kompisar får ej uppehålla sig i hallen eller omklädningsrum.

  • Vi uppmanar gymnaster/föräldrar att hålla ordentligt avstånd utomhus i väntan på insläpp i hallen.

 

Vid bekräftad covid-19 smitta:

 

  • Kontakta din ledare eller maila till föreningen.

  • Övriga i gruppen ska, även om man inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara uppmärksam på symptom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar)

  • Vid symptom, isolera dig, läs på 1177.se vad som gäller.

 

 

Styrelsen Östra Torp GF 

Smygehamn 2021-01-25

 

Kontaktperson

Maria Hjern ordf 

0706269507 maria.hjern@telia.com

 

Stefan Borgshammar vice ordf

0703208555 stefanborgshammar@gmail.com

 
Våra sponsorer
VÅRA FÖRENINGSKLÄDER KÖPER VI HOS:
SWISH Nr: 123 092 08 43
Gräsroten