SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Östra Torp GF

Träningsregler
 
För att alla ska trivas hos oss har föreningen träningsregler som gäller både gymnaster och ledare och som är bra för föräldrar att känna till. Vi har ett gemensamt ansvar för att träningen ska fungera bra för alla.

 

Passa tiden

Det är viktigt att passa tiden, träningen blir bäst om vi alla startar samtidigt. Anmäl alltid frånvaro till tränaren eller i Sportadmins medlemsapp.

 

Träning

Om du inte mår bra eller har ont någonstans ska du stanna hemma och vila.

På träningen är vi alla aktiva och har fokus på gymnastik utan att ledaren ska påminna om detta. Detta gäller även uppvärmningen.

Träna inte på tom mage. Om du inte hunnit äta kvällsmat så kan det vara bra att stoppa i sig något lätt innan träning för att orka. Packa ner vattenflaska och gärna något att äta direkt efter träning. Vid träning mer än 1½ timme så ta en kort fruktpaus om du behöver fylla på energi.

 

Klädsel under träning

Barnen ska helst ha åtsittande kläder, gärna gymnastikdräkt/t-shirt/linne och tights/shorts. På fötterna kan man ha tunna gymnastikskor eller vara barfota.  Mjukisoverall kan användas under uppvärmning men sedan tas denna av. Axellångt hår eller längre ska vara uppsatt. Alla smycken (klocka, halsband, örhängen etc.) ska tas av innan träningen.

 

Mobiltelefon

Stäng av mobiltelefonen eller lämna den hemma när du tränar.

 

Redskap i hallen

Redskap får användas vid ledares närvaro och godkännande, efter uppvärmning.

 

Fram och undanplockning av redskap

Alla hjälps åt att ta fram och plocka bort redskap. Det gör att vi kan komma igång med träningen snabbare och kan utnyttja tiden maximalt. Alla redskap har sin plats i hallen/förrådet.

 

Vid konflikt/bråk

Ta kontakt med ledare om det uppstår en konflikt och/eller utanförskap. Tillsammans med gruppen ska vi arbeta för att lösa problemet.

 

Mat efter träning

En macka, en yoghurt, en banan eller något annat mumsigt smakar bra direkt efter träningen och ger kroppen ny energi för att kunna bygga upp muskler. Om du tränar på kvällen är det extra viktigt att du inte går och lägger dig med kurrande mage. Då behöver du ett riktigt kvällsmål.

                       

Lycka till med träningen!
Allmänna riktlinjer för träning inomhus-Smygehallen

 

  • Känner du dig frisk? Välkommen och träna!
  • Känner du av minsta symptom? Stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
  • Drick vatten ur din egen vattenflaska och dela inte vattenflaska med någon annan (alla gymnaster ska ha namnad vattenflaska.
  • Var noga med handhygien - Tvätta händerna med tvål och vatten, både före och efter träning samt innan fruktpaus.
 
Våra sponsorer
VÅRA FÖRENINGSKLÄDER KÖPER VI HOS:
SWISH Nr: 123 092 08 43
Gräsroten